Šojgu: Moramo da uništimo ukrajinsko oružje dalekog dometa

Svet 18. jul 202209:35 19 komentara
HANDOUT / RUSSIAN DEFENCE MINISTRY / AFP

Ruska vojska mora da uništi ukrajinsko oružje dalekog dometa i prekine granatiranje naseljenih područja u Donbasu, izjavio je ministar odbrane Rusije general Sergej Šojgu.

Povezane vesti

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da je Šojgu naredio komandantu borbene grupe „Vostok“ general-pukovniku Rustamu Muradovu da preciznim udarima uništi neprijateljska raketna i artiljerijska sredstva velikog dometa, koja se koriste za granatiranje naseljenih mesta i namerno spaljivanje polja pšenice i objekata za skladištenje žitarica.

U Ministarstvu je novinarima rečeno da je Muradov podneo izveštaj o trenutnoj situaciji i sprovođenju borbenih zadataka radi pobede nad neprijateljskim snagama u njegovoj zoni odgovornosti, preneo je TASS.

Šojgu je ranije izvršio proveru ruskih borbenih grupa „Jug“ i „Centar“, koje su pod komandom generala Sergeja Surovikina i general-pukovnika Aleksandra Lapina. On je komandantima naredio da pojačaju napore, sa ciljem eliminsanja mogućnosti da ukrajinska vojska izvrši velike raketne napade na Donbas i druge oblasti.

Komentari (19)

Vidi sve komentare