„Srebrni“ džudisti otišli u obilazak Tokija, pa izbačeni sa Olimpijskih igara

Svet 31. jul 202118:507 komentara
Izvor: Reuters/Androniki Christodoulou

Dvojici džudista iz Gruzije oduzete su olimpijske akreditacije i naloženo im je da odmah napuste Olimpijske igre, zbog toga što su izašli iz olimpijskog sela i otišli u obilazak Tokija.

Pročitajte još:

U skladu sa odlukom Organizacionog komiteta Olimpijskih igara, sportistima je zabranjeno da napuštaju olimpijsko selo, osim kada organizovanim prevozom idu na takmičenja.

Samovoljno napuštanje olimpijskog sela nije smelo da se dogodi i zbog toga smo dvojici sportista oduzeli akreditacije, rekao je portparol Organizacionog komiteta Masanori Takaja, preneo je BBC.

On nije rekao o kome se radi, ali je nešto kasnije Olimpijski komitet Gruzije saopštio da su bez akreditacija ostali džudisti Važa Margvelašvili i Laša Šavdatuašvili, koji su osvojili srebrne medalje.

U saopštenju su naveli da su oni u svakom slučaju morali da otputuju, jer su organizatori, zbog vanrednog stanja u Tokiju, odlučili da svi sportisti moraju da napuste Japan najkasnije 48 sati po završetku svojih takmičenja.

Kada su izlazili iz olimpijskog sela niko ih nije zaustavio i zbog toga su mislili da je dozvoljeno da ga napuste, a otišli su da se vide sa svojim dobrim prijateljem, stoji u saopštenju.

Njihov prekršaj je otkriven kada su lokalni mediji objavili da se dvojica sportista slobodno kreću po Tokiju i fotografišu se pored Tokijskog tornja.

Komentari

Vaš komentar