Srušio se helikopter u Indiji, među poginulima i načelnik Generalštaba

Svet 08. dec 202110:27 > 15:002 komentara
Tanjug/AP Photo

Načelnik Generalštaba indijske vojske general Bipin Ravat i njegova supruga su među 13 poginulih u udesu helikoptera na jugu Indije, saopštile su indijske vazdupolovne snage.

„Sa dubokim žaljenjem sada je sigurno da su general Bipin Ravat, gospođa Madhulika Ravat i još 11 osoba u letelici poginuli u toj tragičnoj nesreći“, navodi se u tviter poruci vazduhoplovnih snaga Indije.

Helikopter koji je prevozio načelnika generalštaba indijske vojske generala Bipina Ravata srušio se u južnoj indijskoj državi Tamil Nadu, blizu mesta Kunur.

Kako je saopšteno, jedna osoba je preživela, oficir vazduhoplovnih snaga kapetan Varun Sing i na lečenju je u vojnoj bolnici. Javna televizija prenela je da je helikopter Mi-17v5 bio na putu iz vazdušne baze do koledža za pripadnike vojske kada se srušio blizu Kunura, u državi Tamil Nadu.

Uzrok nesreće za sada nije poznat i istražuje se.

Bipin Ravat (63), smatra se bliskim saradnikom indijskog premijera Narendre Modija. On je prvi načelnik generalštaba vojske Indije, jer je tu funkciju formirala vlada 2019. godine.

Komentari

Vaš komentar