Svadbeni sto u centru razrušenog Harkova

Svet 11. jun 202216:45 > 16:59 komentara
Anadolija/ Metin Aktaş

Uprkos ratu i stalnom bombardovanju, mladi parovi se odlučuju na venčanja i proslave u ukrajinskom gradu Harkovu, koji je na prvoj liniji fronta. Među njima su i ukrajinski vojnik Anton i njegova 21-godišnja devojka Ira.

Anton je na frontu od početka rata u Ukrajini, a u Harkov je došao sa posebnom dozvolom kako bi se oženio. On venčanje proslavlja u uskom krugu porodice i prijatelja, a svadbeni sto je postavljen u centru Harkova.

Mladoženja je za Agenciju Anadolija rekao da je u grad došao privremeno, samo kako bi se venčao. Ističe da čovek ne može da pravi planove za budućnost, ne samo u Harkovu, već i širom Ukrajine.

Rat se nastavlja i teško je planirati našu budućnost, jer ne znamo šta će se dogoditi. Ali život ide dalje, a mi želimo da imamo i decu, rekao je Anton.

Kako je kazao, posle venčanja se vraća na front.

„Iako se nastavljaju raketni napadi na grad, ne plašimo se. Ova situacija nas neće sprečiti. Siguran sam da ćemo pobediti“, kazao je Anton.

Njegova supruga, 21-godišnja Ira, kaže da su se upoznali pre godinu i po dana. Dodaje da ih rat ne sprečava da zasnuje porodicu. „Najvažnija stvar za nas je ljubav među nama“, poručila je Ira.

Vijačeslav Širajev, Antonov prijatelj iz detinjstva, koji je prisustvovao venčanju, izrazio je sreću zbog braka svog bliskog prijatelja uprkos sukobima i ratu.

„Rat se nastavlja. Niko ne može i ne treba odustati od ljubavi, život ide dalje. Anton se oženio, ali nedelju dana kasnije će se vratiti na front i nastaviti borbu za Ukrajinu“, rekao je Širajev.

On je naveo da mladoženja nije imao vremena ni prilike za pripreme za brak. „Anton je na frontu od 24. februara, mi smo pripremali venčanje“, rekao je Širajev.

Anton i njegova supruga Ira u venčanici pozirali su ispred gradske većnice u Harkovu, koju su ruske snage pogodile prve nedelje rata i na kojoj je pričinjena velika materijalna šteta.

Sve o događajima u Ukrajini čitajte u našem BLOGU ili na stranici RAT U UKRAJINI.