Tajger Vuds: Cilj broj jedan mi je da ponovo hodam samostalno

Svet 27. maj 202120:57
Izvor: REUTERS/Mike Segar/File Photo

Golfer Tajger Vuds kaže da mu je "cilj broj jedan da ponovo hoda samostalno" posle teške saobraćajne nesreće u kojoj je zadobio višestruke povrede noge.

Međutim, kako prenosi BBC, ukoliko ponovo bude mogao da se takmiči u golfu to će i činiti, odnosno ne namerava da se povuče iz tog sporta u kojem je 15 puta bio glavni šampion.

Povezane vesti

U svom prvom intervjuu od saobraćajne nesreće 23. februara, nedaleko od Los Anđelesa, kazao je za Golf Digest da je „zaokupljen fizikalnom terapijom“.

„Imam svakodnevnu rutinu. Idem korak po korak“, rekao je Vuds.

On je u poslednjih nekoliko godina imao pet operacija leđa kao i više intervencija na svom levom kolenu, ali 45-godišnji Vuds priznaje da je sadašnja rehabilitacija najveći izazov sa kojim se do sada suočio.

„Ovo je nešto sasvim drugačije. Bolje razumem proces rehabilitacije zbog prethodnih povreda, ali ovo je mnogo bolnije od svega što sam do sada doživeo“, kazao je Vuds.

Pošto je propustio masters u aprilu, Vuds je postavio fotografiju na kojoj je sa štakama i desnim stopalom u zaštitnoj čizmi.

„To je smešno jer na toj fotografiji štake definitivno čine da moja ramena izgledaju veća. Možda je to, takođe, posledica vežbi. Lepo je imati sposobnost da i dalje ostanete jaki i razvijate gornji deo tela“, rekao je Vuds.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tiger Woods (@tigerwoods)

On je izrazio zahvalnost na brojnim porukama podrške koje je dobio od nesreće.

„To je bilo neverovatno. Dobio sam toliko podrške od ljudi i unutar i izvan golfa, što mi znači mnogo i neverovatno mi je pomoglo“, kazao je Vuds.

Komentari

Vaš komentar