Tako to rade slonovi: Krdo uništilo automobil koji je udario slonče na putu (FOTO)

Svet 28. nov 202313:42 10 komentara
John Michael Vosloo/Shutterstock

Krdo divljih slonova u Maleziji izgazilo je automobil koji je udario bebu slona iz njihove grupe, saopštile su u ponedeljak lokalne vlasti.

Automobil se posle nezgode u kojoj je udario u slonče kretao glavnim autoputem, piše CNN.

Za volanom belog automobila, marke „perodua aksiom“, bio je muškarac (48), a u vozili su bili i njegova supruga i sin (23), navodi se u saopštenju policije iz Gerika, na Malajskom poluostrvu.

Tročlana porodica vozila se glavnim autoputem od ostrva Penang do severoistočne primorske države Terenganu oko 19.35 časova po lokalnom vremenu u nedelju, kada se automobil zabio u telo slončeta.

Royal Malaysia Police

U to vreme je padala kiša i bila je magla na putu, navela je policija Gerika, a automobil je bio u levoj krivini na autoputu kada je udario u bebu slona.

„Auto je naleteo na mladog slona koji je išao putem sa krdom“, rekao je Zulkifli Mahmud, glavni nadzornik policije okruga Gerik. „Slonče je od udarca palo na zemlju“, dodao je on.

Kada su to videli, ostalih pet slonova iz krda pojurili su ka automobilu i ​​počeli da ga gaze.

Kada je slonić ustao, krdo je napustilo mesto nezgode, rekao je Mahmud.

Policija nije precizirala da li su tri člana porodice bila u automobilu tokom incidenta, ali u policijskom saopštenju nije prijavljeno da je bilo smrtno stradalih ili teže povređenih.

Na dostavljenim fotografijama vidljiva su velika oštećenja na prednjoj i bočnoj strani belog vozila, sa udubljenim bočnim vratima. Sva stakla su takođe razbijena.

Vlasti nisu saopštile dalje informacije o stanju bebe slona.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare