Naoružani čovek drži 12 talaca u banci u Gruziji, traži novac

Svet 20. sep 202214:28
Pixabay/Diego Fabian Parra Pabon

Jedan naoružani muškarac je uzeo za taoce 12 ljudi u banci u centru Gruzije i traži da mu se isplate znatne količine novca, javile su vlasti te zemlje.

Prema gruzijskom ministarstvu unutrašnjih poslova osumnjičeni se zatvorio u poslovnici Banke Gruzije u Kutaisiju, gradu od oko 150.000 stanovnika.

„Sada ima 12 talaca u zgradi“, navelo je ministarstvo.

Policija je poslata na mesto incidenta i otvorena je istraga za teroristički čin, uzimanje talaca i nošenje oružja, dodaje se u saopštenju.

Nezavisna televizija Mtavari TV objavila je video koji je telefonom snimio jedan od talaca, a na kome se, kako izgleda, vide dve eksplozivne naprave ispred ulaznih vrata.

Napadač je rekao da su to bombe koje će eksplodirati ako se vrata otvore, rekala je ta osoba.

U drugom video snimku u banci može da se vidi naoružani muškarac u maskirnoj uniformi i sa maskom na licu. Jedan ženski glas kaže da on traži da mu se obezbedi dva miliona dolara za tri sata i da ima granatu i bombe koje će eksplodirati.

U oktobru 2020. jedan naoružani čovek uzeo je 43 taoca u poslovnici Banke Gruzije u gradu Zugdidiju na zapadu zemlje. On je oslobodio sve taoce i pobegao sa nepoznatom sumom novca i nikad nije pronadjen.

Komentari

Vaš komentar