Tinejdžerka se na suđenju za ubistvo Flojda izvinila što nije učinila više

Svet 31. mar 202108:17 > 08:33
AP Photo/Jim Mone

Tinejdžerka čiji je snimak smrti Džordža Flojda u Mineapolisu izazvao globalne proteste rekla je pred sudom da mu se izvinjava jer "nije učinila više".

Darnela, koja sada ima 18 godina, bila je jedna od četiri mlade osobe koje su svedočile tokom drugog dana suđenja policajcu Dereku Šovinu.

Povezane vesti:

Ona je rekla pred sudom da je videla kako Flojd „moli za svoj život“ i uporedila ga sa svojim ocem, bratom, rođacima i ujacima „jer su svi oni crni“.

Pitanje rasne jednakosti i ponašanja policije je u centru ovog slučaja, prenio je BBC.

Pred sudom je svedočilo četvoro mladih koji su u to vreme imali manje od 18 godina, ali su kamere bile isključene da članovi porote ne bi mogli da ih vide i identifikovani su samo po prvim imenima.

Na početku suđenja, juče je u uvodnoj reči tužioca rečeno da je Šovin klečao na Flojdovom vratu duže od devet minuta dok ga je hapsio u Mineapolisu u maju 2020. godine. Tužilaštvo tvrdi da je to bio „glavni uzrok“ smrti.

Advokati odbrane nagovestili su da će njihov argument biti da je Flojd preminuo usled prekomernog uzimanja droge. Šovin (45) je odbacio optužbu za ubistvo iz nehata.

Komentari (0)

Vidi sve komentare