Tramp nagovestio da bi mogao treći put u trku za predsednika

Svet 27. jul 202207:1311 komentara
Donald Tramp
Tanjug/AP Photo/Andrew Harnik

Bivši američki predsednik Donald Tramp u utorak je nagovestio da bi po treći put mogao da uđe u trku za predsednika, rekavši na skupu koji su organizovali bivši članovi njegove administracije da su pokušaj njegovog opoziva i istraga napada na Kapitol 6. januara 2021. smišljeni kako bi ga u tome sprečili.

Povezane vesti

„Žele da vam naude, ali zapravo žele da naude meni kako ne bih ponovno radio za vas…mislim da u tome neće uspeti“, rekao je Tramp svojim pristalicama koji su na to povikali: „Još četiri godine“.

Tramp je to rekao na skupu Instituta America First Policy u Vašingtonu, prvi put došavši u glavni grad otkako je sišao s dužnosti u januaru 2021. Prema medijima, bivši predsednik bi u septembru mogao da objavi da ulazi u treću predsedničku kampanju.

Iako to nije zvanično najavio, iz govora je bilo moguće naslutiti da ne planira da ode u političku anonimnost.

Umesto toga, istakao je da oseća da se mora angažovati uprkos onome što je nazvao „progonom“ predsednice Kongresa Nensi Pelosi, demokrata i povereništva koje istražuje upad na Kapitol.

„Da sam se zatvorio u kuću i samo mirno posmatrao, progon Donalda Trampa bi stao istog trena“, rekao je. „Ali neću to da učinim…Moram da spasim našu zemlju“.

Tokom govora, Tramp je članove povereništva nazvao „razbojnicima“ i ponovio ničim dokazane tvrnje da je pobedio na predsedničkim izborima 2020.

„Uvek kažem da sam se kandidovao prvi put i pobedio. A onda sam se kandidovao drugi put i prošao još bolje. Kakva je to sramota bila! Ali možda ćemo morati to da učinimo ponovno“, istakao je Tramp.

Komentari

Vaš komentar