Tramp otvorio kancelariju na Floridi

Svet 26. jan 202108:13 > 08:193 komentara
Tanjug / AP, Alex Brandon

Donald Tramp je u ponedeljak otvorio kancelariju na Floridi koja će voditi njegove poslove kao bivšeg predsednika SAD-a i promovisati program njegove administracije.

„Kancelarija će biti odgovorna za vođenje korespondencija predsednika Trampa, javnih istupa i pojavljivanja, kao i zvaničnih aktivnosti kako bi se promovisali interesi Sjedinjenih Država i nastavili da propagiraju programi Trampove administracije kroz  promivisanje, organizovanje i javni aktivizam“, navodi se u izjavi.

Objava o osnivanju kancelarije došla je istog dana kada je Predstavnilčki dom predao Senatu protiv Trampa optužnicu za podsticanje pobune u govoru pre upada Trampovih pristalica u zgradu Kongresa 6. januara. Suđenje u Senatu bi trebalo da počne 9. februara.

U oproštajnom govoru poslednjeg dana svog predsedništva, Tramp je svojim pristalicama rekao: „Vratićemo se na neki način“.

Otkako je prošle srede odleteo iz Vašingtona na svoje imanje Mar-a-Lago na Floridi, Tramp se nije pojavljivao u javnosti.

LiIst Wall Street Journal je izvestio da je poslednjih dana svog mandata Tramp sa saradnicima razgovarao o formiranju nove političke stranke pod nazivom „Patriotska stranka“.

Tramp je od izbora za predsednika SAD-a  3. novembra, na kojima je pobedio demokrat Džozef Bajden, neuspešno pokušavao da ospori i promeniti njihov ishod, tvrdeći da ih je izgubio zbog izborne prevare.

Komentari

Vaš komentar