Tramp se žalio na presudu kojom treba da plati više od 400 miliona dolara

Svet 26. feb 202417:54 6 komentara
Tanjug/AP Photo/ Evan Vucci, File

Bivši američki predsednik Donald Tramp, njegovi sinovi i dva bivša zvaničnika Trampove organizacije uložili su žalbu na presudu od 464 miliona dolara, koja je doneta protiv njih u slučaju građanske prevare po tužbi njujorškog državnog tužioca, javlja CNN.

Trampovi su podneli žalbu sudu prvog radnog dana, nakon što je sudija Artur Engoron doneo zvaničnu presudu. Presuda Donalda Trampa tereti za 454 miliona dolara, uključujući plaćanje kamata.

Advokati su u podnesku naveli da se žale na novčanu presudu, uključujući zabranu Trampovima da godinama posluju kao službenici njujorških korporacija. Za Trampovu odbranu upitno je i da li je sudija „počinio greške u primeni zakona ili činjenica, zloupotrebio svoje diskreciono pravo ili postupio preko svoje nadležnosti“.

Tramp će morati da položi gotovinu ili obveznice da pokrije 355 miliona dolara i dodatnih oko 100 miliona dolara kamate koje mu je sud naložio da plati. Njegovim sinovima je naređeno da vrate više od četiri miliona dolara profita koji su nepropisno primili zbog prevare.

Potpisana presuda sudije Artura Engorna objavljena je u sudskim spisma u petak, sedmicu dana nakon što je proglasio Trampa, Donalda Trampa mlađeg i Erika Trampa odgovornim za prevaru u građanskom postupku koji je pokrenula njujorška državna tužiteljka Leticija Džejms.

Sudija je odbio Trampov zahtev da se presuda odloži za 30 dana, rekavši da nisu objasnili ili opravdali razlog za to.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare