Turbulencije na letu za Dablin: 12 putnika povređeno

Svet 26. maj 202415:36 12 komentara
Shutterstock/Melnikov Dmitriy

Dvanaest putnika je povređeno tokom turbulencije na letu iz Dohe za Dablin, piše Independent.

Aerodrom u Dablinu je saopštio, piše Independent, da je šest putnika i šest članova posade prijavilo povrede tokom leta avionom kompanije Katar ervejz, koji je bezbedno sleteo prema rasporedu nešto pre 13 časova u nedelju.

„Nakon sletanja, avion je dočekan od strane hitnih službi, uključujući aerodromsku policiju i našu vatrogasnu i spasilačku službu, zbog šest putnika i šest članova posade [ukupno 12] koji su prijavili povrede nakon što je avion doživeo turbulenciju dok je bio u vazduhu iznad Turske“, navodi se u saopštenju na  X zvaničnom nalogu aerodroma, prenosi ovaj medij.

Pročitajte još:

Tim aerodroma u Dablinu i dalje pruža potpunu pomoć na terenu putnicima i osoblju avio-kompanije, navodi se.

Najnoviji incident, piše Independent, dolazi nekoliko dana nakon što je Britanac poginuo na letu iz Hitroua (Heathrow) za Singapur tokom izuzetno turbulentnog leta.

Džefri Kičn (Geoffrey Kitchen), iz mesta Thornburi blizu Bristola, preminuo je, preminuo je kako se sumnja od srčanog udara, navodi se. Još pedesetoro putnika je povređeno nakon što su nevezani udarili u plafon kabine dok je avion za nekoliko minuta pao 6.000 stopa.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare