Trener, političar, nastavnik u domu za ometene u razvoju: U Francuskoj uhapšeno 80 osoba osumnjičenih za zlostavljanje dece

Svet 09. dec 202318:19 0 komentara
REUTERS/Benoit Tessier/File Photo

U Francuskoj je tokom ove sedmice uhapšeno 80 muškaraca osumnjičenih za zlostavljanje dece, u velikoj operaciji tokom koje je otkriveno da ta pošast pogađa sve društvene kategorije.

Neimenovani visoki policijski zvaničnik rekao je Frans presu da je to najveća operacija sprovedena u Francuskoj i da su među uhapšenim, dva prosvetna radnika, sportski trener i nadzornik u domu za decu sa smetnjama u razvoju.

Jedan od nastavnika je krao fotografije i video zapise svojih učenika, a optužen je i za seksualno zlostavljanje jednog učenika, navela je policija.

Među uhapšenima je desetak muškaraca osumnjičenih za silovanje maloletnika ili seksualni napad.

Uhapšeni muškarci su starosti od 30 do više od 60 godina, a među njima je jedan lokalni zvaničnik, inženjer i nezaposleni.

„Među tim kriminalcima ne postoji tipičan profil, nailazimo na sve društveno-profesionalne kategorije“, rekao je policijski zvaničnik i dodao da je tokom pretresa pronađeno više od 100.000 video snimaka i fotografija zlostavljanja dece.

Slike su čuvane na računarima, hard diskovima ili u drugim digitalnim formama. „Neki sadržaji su bili ekstremno nasilni“, rekao je policijski zvaničnik.

Ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanen (Gerald Darmanin) pozdravio je rad policije i „veliki obračun protiv ove vrste kriminala“. Dodao je da su istrage još u toku.

Pročitajte još

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!