U Grčkoj od posledica vrućina već petoro mrtvih turista, potraga za troje nestalih

Svet 18. jun 202413:20 11 komentara
Vrućine u Grčkoj
AP Photo/Petros Giannakouris/Tanjug

Potraga za nestalim turistima u Grčkoj intenzivirala se pošto temperature rastu do onih opasnih po zdravlje. Lokalno stanovništvo u Grčkoj upozorava turiste da ne potcenjuju ekstremne vrućine, budući da je jedan Amerikanac postao peti turista koji je pronađen mrtav od početka sezone.

Njegovo beživotno telo nađeno je u nedelju, prenosi Independent.

Trenutno timovi za potragu pretražuju ostrva Sikinos i Amorgos u potrazi za dve Francuskinje i Amerikancem koji su nestali prošle nedelje.

Gradonačelnik Sikinosa rekao je da se potraga za dve francuske državljanke, starosti 73 i 64 godine, „intenzivirala“ nakon što su nestale pošto su u petak krenule na pešačenje.

„Bili smo napolju celo jutro u potrazi“, rekao je on. „Došli su dobrovoljci sa Santorinija, tražili su vatrogasci, policija, posebno obučeni pas, ali teren je kamenit i pun gudura. Napor je bio ogroman, ali područje gde su nestale je teško za pretragu i, nažalost, još uvek ih nismo pronašli“, dodao je.

Vrućine u Grčkoj
AP Photo/Petros Giannakouris/Tanjug

Kako se operacije potrage i spasavanja nastavljaju, meštani navode da su isfrustrirani zbog turista koji pešače tokom ekstremnog vremena.

Dafne Tolis (44) kaže da turisti „potcenjuju vrućine i ne znaju kakve one mogu da budu u Grčkoj“.

„Često viđamo turiste kako idu na planinarenje ili na vožnju biciklom usred dana, kada većina Grka zna da ne treba raditi nikakve fizičke vežbe“, rekla je Dafne.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare