U Rimu policija sprečila protest vlasnika zatvorenih lokala ispred parlamenta

Svet 12. apr 202122:142 komentara
Izvor: Tanjug/Roberto Monaldo/LaPresse via AP

Policija u Rimu sprečila je stotine ogorčenih vlasnika ugostiteljskih i rekreativnih objekata da se okupe na trgu ispred italijanskog parlamenta kako bi izrazili negodovanje zbog zatvaranja njihovih lokala i restriktivnih mera uvedenih protiv pandemije.

Demonstranti su danas izašli na ulice tražeći da vlada ukine uredbu kojom je do kraja aprila zabranjen rad restoranima, kafićima i barovima, pa čak i prodaja pića i hrane za poneti.

Preduzetnici kažu da vladina obećanja o naknadi dela izgubljenih prihoda nisu dovoljna da prehrane porodice i nastave da plaćaju radnike koji ne rade.

Vlasnici teretana, menadžeri bioskopa, muzeja, pozorišta i koncertnih dvorana bune se jer nije precizirano kada mogu da otvore svoja vrata za posetioce.

Premijer Mario Dragi nagovestio je da će, ukoliko se epidemiološka situacija brzo ne popravi i ne ubrza vakcinacija, restorani ostati zatvoreni najmanje do kraja ovog meseca.

Nakon što ih je policija sprečila da se probiju do parlamenta, demonstranti su proteste nastavili na velikom Narodnom trgu u Rimu.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar