U ukrajinskom napadu na Krim poginulo dete i još jedna osoba

Svet 23. jun 202414:23 30 komentara
AFP/ STR

U gradu Sevastopolju na Krimu, ukrajinskom poluostrvu koji je Rusija anektirala 2014, u nedelju su u ukrajinskom raketnom napadu ubijene dve osobe,uključujući i dvogodišnje dete, a 22 osobe su ranjene, objavio je guverner kojeg je postavila Moskva.

„Prema informacijama kojima zasad raspolažemo u napadu ukrajinske vojske na Sevastopolj ubijeno je dvoje civila, među kojima i dvogodišnje dete, a 22 osobe su ranjene“, napisao je Mihail Razvojajev na Telegramu.

Ovaj lučki grad često je meta napada, posebno zbog toga što je tu smešteno sedište ruske Crnomorske flote. Krim je vrlo važno logističko čvorište za rusku vojsku.

Povezane vesti

Ranije je guverner izvestio da je protivvazdušna obrana odbila „raketni napad“, uništivši pritom „pet ciljeva“. Dodao je da su „krhotine s oborenih ciljeva pale su na obalno područje“.

I u ruskoj regiji Belgorod, blizu ukrajinske granice u napadima ukrajinskih dronova ubijena je jedna osoba, a tri su ranjene, rekao je u nedelju guverner Vjačeslav Gladkov.

I ta je regija vrlo česta meta ukrajinskih napada. Kijev tvrdi da se tako brani od ruskih napada na vlastitoj teritoriji.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare