Ubijen novinar koji je u Filadelfiji zastupao prava i interese najugroženijih

Svet 02. okt 202319:40 5 komentara
Tanjug/Jessica Griffin/The Philadelphia Inquirer via AP

U Filadelfiji je ubijen Džoš Kruger, novinar i advokat koji je bio beskućnik i zavisnik od raznih supstanci, a koji je izrastao u portparola najugroženijih u svom gradu.

Kako je saopštila američka policija, Kruger (39) je ubijen rano jutros iz vatrenog oružja, i ustreljen je sedam puta, srušio se izašavši na ulicu nakon što je zatražio pomoć, a u bolnici je proglašen mrtvim.

Policija veruje da su vrata njegove kuće u Point Brizu bila otključana ili da je ubica znao kako da uđe, preneo je list Filadelfija inkvajerer.

Niko nije uhapšen niti je pronađeno kakvo oružje, saopštila je policija, a nema javnih informacija o okolnostima ubistva.

„Džošu je bilo duboko stalo do našeg grada i njegovih stanovnika, što je bilo očigledno i u njegovom javnom službovanju i u njegovom pisanju. Njegova inteligencija, kreativnost, strastvenost i duhovitost blistali su u svemu što je radio – a njegovo svetlo je prerano ugušeno“, rekao je gradonačelnik Džim Keni.

Pročitajte još

Kruger je upravljao prezentacijama na društvenim mrežama za gradonačelnika i Kancelariju za usluge beskućnicima od 2016. do 2021. godine.

Napustio je gradsku vladu da bi se usredsredio na pisanje projekata za novinske kuće i progresivne ciljeve.

Pisao je u različitim periodima za Filadelfija vikli, Filadelfija siti pejper, Filadelfija inkvajerer i druge publikacije, zarađujući nagrade za svoj dirljiv i često humorističan stil.