Najmanje 17 mrtvih u udesu kamiona koji je prevozio eksploziv u Gani

Svet 21. jan 202207:52 > 07:56
Ilustracija/Freeimages

Najmanje 17 ljudi je stradalo, a 59 je povređeno u zapadnoj Gani u udesu kamiona koji je prevozio eksplozivne supstance za rudnik, saopštila je vlada, dodajući da je eksplozija izazvana udesom razorila ceo deo jednog grada.

Nesreća se dogodila oko podne juče u mestu Apijaste nedaleko od Bogosa, rudarskog mesta na zapadu, oko 300 kilometara zapadno od Akre, glavnog grada te zapadnoafričke zemlje bogate u rudnim resursima.

Prema prvim saznanjima udes u kome su učestvovali kamion koji je prevozio eksplozivni materijal za rudarsku kompaniju, motocikl i treće vozilo, dogodio se blizu električnog trasformatora što je dovelo do eksplozije, rekao je ministar informisanja Kodžo Opong Nkrumah u saopštenju objavljenom noćas.

On je rekao da je juče potvrđeno 17 mrtvih i 59 povređenih. Od 59 povređenih njih 42 su zbrinuti u zdravstvenim centrima, a neke od tih osoba su u kritičnom stanju, rekao je ministar.

Sve bolnice u okruženju mobilisane su da zbrinu povređene osobe, a aktiviran je i plan evakuacije za prevoz osoba u kritičnom stanju u bolnice u glavnom gradu Akri, navela je vlada.

Da bi se izbegla druga eksplozija zajednički tim policijskih ivojnih stručnjaka za eksplozije poslat je na mesto nesreće da ispita situaciju i uvede bezbednosne mere, dodato je u saopštenju.

Komentari

Vaš komentar