Ukrajina izvela masovni napad dronovima na Rusiju, poginulo dvoje ljudi

Svet 20. apr 202413:34 4 komentara
Russian Defense Ministry Press Service via AP

Ukrajina je danas izvela masovni napad dronovima na energetsku infrastrukturu u Rusiji čije je Ministarstvo odbrane saopštilo da je u tom napadu poginulo dvoje ljudi i da je oboreno više od 50 ukrajinskih dronova.

„Od toga je 26 oboreno iznad regiona Belgoroda na granici s Ukrajinom“, saopštio je guverner te oblasti Vjačeslav Gladkov.

Bespilotne letelice su navodno uništene i u regionu Moskve i iznad regiona Brjanska, Kurska, Tule, Smolenska, Rjazanja, Kaluge.

Šef Kaluške oblasti Vladislav Šapša rekao da je napad dronom izazvao požar na jednoj podstanici elektro-mreže, dok su guverner Brjanska Aleksandar Bogomaz i guverner Smolenska Vasilij Anohin prijavili požare u pogonima za gorivo i energiju.

Poslednjih meseci ruske rafinerije i naftni terminali su prioritetne mete ukrajinskih napada dronovima.

Istovremeno Rusija je napala Ukrajinu ispalivši sedam raketa, dok je ukrajinska protiv-vazduhoplovna odbrana danas saopštila da je oborila tri izviđačka drona.

Guverner oblasti Odese Oleh Kiper je rekao da su balističke rakete oštetile infrastrukturu.

„Prethodni napadi na taj crnomorski grad u petak su oštetili luku, uključujući dva terminala za izvoz hrane“, rekao je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare