Ukrajina odlikovala Alena Delona kao znak zahvalnosti na njegovoj podršci

Svet 19. apr 202400:07 8 komentara
Shutterstock/Denis Makarenko

Ukrajinske su odlučile da dodele Orden za zasluge velikom francuskom glumcu Alenu Delonu i da mu zahvale na podršci jer je podržao Ukrajinu koju je napala Rusija, izjavio je za francuske medije ukrajinski ambasador u Parizu Vadim Omelčenko.

„Od prvog dana rata, Delon je mnogo govorio u znak podrške Ukrajini, to je za nas simbol, važno je“, rekao je Omelčenko za francusku televiziju TV5.

Ukrajinska ambasada je odvojeno saopštila da je Delon 2022. godine imao telefonski razgovor sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim.

Delon je u jednom televizijskoj emisiji čitao pesme ukrajinskog pesnika Tarasa Čevčenka.

Omelčenko se tokom emisije na TV5 direktno obratio glumcu.

„Dragi Alene, znam da niste u jednostavnoj situaciji, ali želim da Vam kažem da niste sami. Imate mnogo obožavalaca i ljudi koji Vas vole. Moj narod i ja smo uvek uz Vas“, rekao je ukrajinski ambasador.

Delon (88), gorostas francuske kinematografije, teško je bolestan. On je 2019. godina imao moždani udar, a pre nekoliko meseci je otkriveno da ima limfom. Glumac je od kraja januara pod sudskim starateljstvom zbog krhkog zdravlja, a u pozadini neslaganja dece.

Glumac je sa izuzetnom filmografijom i burnim privatnim životom postao mit svetske kinematografije sa retkom harizmom i lepotom.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare