Ukrajina optužila Moskvu za nove raketne udare

Svet 05. dec 202216:1113 komentara
Tanjug / Zaporizhzhia region military administration via AP

Ukrajinski zvaničnici su prijavili novi talas ruskih raketnih udara širom zemlje, koji su bili očekivani jer Rusija nastoji da oteža snabdevanje energentima u Ukrajini uoči zime.

Mediji su naveli da je eksplozija bilo u nekoliko delova Ukrajine, uključujući gradove Odesa, Čerkasi i Krivi Rog.

Kompanija za vodosnabdevanje u Odesi saopštila je da je ruski raketni udar prekinuo dotok struje do pumpi za vodu, i da je zbog toga ceo grad ostao bez vode.

Širom Ukrajine danas su se čule sirene koje upozoravaju na vazdušne napade, a vlasti su pozvale ljude da odu u skloništa.

Ranije danas, ruski mediji su javili da su se eksplozije čule u dve vazduhoplovne baze u Rusiji. Ni ukrajinske ni ruske vlasti za sada nisu komentarisale mogući uzrok eksplozija.

Jedna eksplozija, prema medijskim navodima, dogodila se u bazi Engels, gde se nalaze strateški bombarderi sa nuklearnim kapacitetom, koji su učestvovali u napadima na Ukrajinu. Vlasti Saratovske oblasti saopštile su da proveravaju te navode.

Ruska državna novinska agencija RIA novosti navela je da su tri ruska vojnika poginula i da je šest povređeno rano jutros, kada je cisterna sa gorivom eksplodirala u vazduhoplovnoj bazi u Rjazanju, na zapadu Rusije.

Komentari

Vaš komentar