Ukrajinska policija: Novi ruski udari na Donjecku oblast, među žrtvama i civili

Svet 22. jul 202213:32
Reuters/Gleb Garanich

Ruske trupe su proteklog dana izvele 28 udara na oblast Donjecka, pogođeno je sedam lokaliteta, a među poginulima i ranjenima ima civila, javlja Ukrinform, pozivajući se na policijske izvore.

„Policija Donjecke oblasti registruje posledice. Poginuli su i ranjeni civili“, saopštila je pres-služba Nacionalne policije Ukrajine.

Pročitajte još

Navodi se da su gađani gradovi Avdivka, Bakmut, Krasnohorivka, Marinka, Siversk, Soledar, Toretsk, Kostiantinovka, Bilbasivka, Pivdene, Pivnice i nekoliko sela.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je ranije, u svom uobičajenom večernjem obraćanju, da Ukrajina ima „značajan potencijal“ da ojača svoje snage i treba da poveća intenzitet napada na ruske snage.

Zelenski je rekao da su na sastanku ukrajinske vojne komande 21. jula definisani zadaci u taktičkim oblastima, koji se moraju izvršiti radi jačanja pozicija i razrađena pitanja snabdevanja u vezi sa isporukom najnovijeg oružja koje stiže od zapadnih saveznika.

Učesnici sastanka su se saglasili da ukrajinske snage „imaju značajan potencijal“ da unaprede snage na frontu „i da nanesu nove značajne gubitke okupatorima“, rekao je Zelenski.

Radio slobodna Evropa je, pozivajući se na agencije, objavio da su ruske granate 21. jula pogodile gusto naseljeno područje u drugom po veličini ukrajinskom gradu Harkovu.

Poginule su najmanje tri osobe, a više od 20 je povređeno kada je u napadu pogođena džamija, medicinska ustanova i trgovački centar, saopštili su ukrajinski zvaničnici i svedoci, javila je agencija AP.

Policija u severoistočnom Harkovu saopštila je da su kasetne bombe pogodile pijacu, a lokalni zvaničnici rekli su da je u granatiranju pogođena i autobuska stanica, teretana i jedna stambena zgrada.

Sve u vezi sa Ukrajinom i Rusijom čitajte u našem BLOGU i na stranici RAT U UKRAJINI.

Komentari

Vaš komentar