Ukrajinski obaveštajac: Pokušavamo da ubijemo Putina i on to zna

Svet 25. maj 202322:49 67 komentara
Pavel Byrkin / SPUTNIK / AFP

Zamenik načelnika ukrajinskih vojnih obaveštajaca Vadim Skibitski izjavio je da njihovi agenti aktivno pokušavaju da ubiju Vladimira Putina i da je ruski predsednik toga itekako svestan.

„Putin vidi da smo mu sve bliže, ali se plaši i da će ga ubiti njegov narod. Mnogi ljudi u Rusiji i dalje podržavaju ovu ‘specijalnu operaciju’, ali zahvaljujući društvenim mrežama znamo da su Rusi uplašeni jer je mnogo njihovih sunarodnika poginulo“, rekao je Skibitski za nemački Velt, prenosi Index.

Skibitski tvrdi da ukrajinski agentri pokušavaju da likvidiraju i vlasnika grupe Vagner Jevgenija Prigožina, čiji su plaćenici optuženi za brojne ratne zločine.

„Naš prioritet je eliminacija komandanta jedinice koji naređuje svojim ljudima da napadnu. Pokušavamo da ubijemo Prigožina, ali je Putin na vrhu naše liste za odstrel. On je broj jedan jer koordinira i odlučuje šta će se dogoditi“, kazao je Skibitski.

Upitan hoće li se propagandisti, oligarsi i civili takođe smatrati legitimnim metama, Skibitski je odgovorio potvrdno.

„Mi smo u ratu i to su naši neprijatelji. Ako važna osoba proizvodi i finansira oružje za Rusiju, eliminacija te osobe spasila bi živote mnogih civila. Prema međunarodnim konvencijama, oni su legitimni cilj“, poručio je Skibitski.

Komentari (67)

Vidi sve komentare