Ukrajinski zvaničnik tvrdi da je izvršen napad dronom na rusku rafineriju

Svet 01. maj 202417:33 0 komentara
Roman PILIPEY / AFP

Ukrajinski zvaničnik rekao je da je sproveden noćni napad dronom na važnu rusku rafineriju u regionu Rjazanja, koji se nalazi na zapadu Rusije, gotovo 500 kilometara udaljen od ukrajinske granice.

Novi napad se dogodio u vreme ukrajinskih tenzija sa Vašingtonom, koji je navodno poslednjih meseci kritikovao napade Kijeva na energetske instalacije na ruskom tlu, uz zahtev da se sa tim prestane.

„Dron je upotrebljen za napad na rafineriju Rjazanj“, rekao je za Frans pres izvor iz ukrajinske specijalne službe.

Pročitajte još:

Lokalni mediji javili su da su se čule eksplozije i da je izbio požar u rafineriji čiji je vlasnik ruski naftni gigant Rosnjeft, i koja prema portalu kompanije ima kapacitet od 17 miliona tona nafte godišnje. Regionalni guverner Pavel Malkov potvrdio je preko Telegrama da je izveden napad dronom, ali nije dao više detalja, precizirajući da prema preliminarnim podacima nije bilo žrtava.

Grad Rjazanj nalazi se oko 190 kilometara jugoistočno od Moskve. Ukrajinska vojska koja ima teškoća u sukobima sa ruskim snagama na frontu, te je povećala je poslednjih meseci napade dronovima na rafinerije i naftna skladišta u Rusiji, u nastojanju da poremeti njene proizvodne kapacitete.

Od početka invazije na Ukrajinu Rusija je sistematski gađala energetske infrastrukturne objekte u Ukrajini, piše Frans pres.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!