Ukrajinsko predsedništvo: Izuzetno teški pregovori sa Rusijom, ali su u toku

Svet 12. apr 202218:43 > 19:23 1 komentar
Anadolija/TCCB / Murat Çetinmühürdar

Pregovori sa Moskvom o rusko-ukrajinskom mirovnom sporazumu su "izuzetno teški", izjavio je savetnik ukrajinskog predsedništva Mihail Podoljak, nakon što je ruski predsednik Vladimir Putin osudio "nedostatak koherentnosti" Ukrajinaca koja "stvara teškoće".

„Pregovori su izuzetno teški. Onlajn u radnim podgrupama. Ali su u toku“, rekao je novinarima Podoljak i izrazio žaljenje „što ruska strana ostaje pri svojoj tradicionalnoj taktici javnog pritiska na proces pregovora, posebno putem određenih izjava“.

Putin je optužio danas Kijev da je odstupio od dogovora postignutih u Istanbulu, navodeći da će Rusija nastaviti vojnu operaciju u Ukrajini dok ne realizuje postavljene zadatke.

„U Istanbulu smo postigli određeni nivo dogovora koji se sastojao u tome da se bezbednosne garancije za Ukrajinu – a ukrajinska strana za sebe izriče veoma oštre bezbednosne garancije – neće proširiti na teritoriju Krima, Sevastopolja i Donbasa. Videli smo, usledile su naše akcije na stvaranju uslova za nastavak dogovora – pregovaračkog procesa. Umesto toga, suočili smo se sa provokacijom u Buči i, što je najvažnije, ukrajinska strana je odstupila od svojih dogovora u Istanbulu“, rekao je Putin.

Sve vesti u vezi sa Ukrajinom čitajte u našem BLOGU UŽIVO i na stranici RAT U UKRAJINI.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare