Upozorenje na mećavu u Holandiji, neće raditi ni centri za testiranje na koronu

Svet 06. feb 202121:282 komentara
REUTERS/Maartje Blijdentein/File Photo

Holandija bi trebalo da uđe u još veće zatvaranje i to zbog prognoze za nedelju koja najavljuje jak sneg i vetar, što je prva takva meterološka uzbuna u poslednjih devet godina.

Vlada je u subotu je zamolila građane da ostanu kod kuće jer su meteorolozi izdali „crveno upozorenje“ za celu zemlju zbog vetra koji će duvati do 90 kilometara na sat i do 20 centimetara snega koji bi mogli dovesti do opasnih snežnih nanosa na putevima i ograničenu vidljivost.

Svi centri za testiranje na koronavirus biće zatvoreni, saopštile su zdravstvene vlasti. Železnički saobraćaj će biti minimalizovan, a glavni supermarketi otkazali su dostavu zaključivši da bi bilo preopasno slati vozače.

Svi profesionalni fudbalski turniri zakazani za nedelju takođe su odloženi i amsterdamsko gradsko veće odlučilo je da zatvori sve kanale u želji da omogući klizanje kasnije tokom nedelje. Aerodrom u Amsterdamu upozorio je na mogućnosti kašnjenja letova.

Upozorenje o zadržavanju kod kuće ide uz postojeće mere zatvaranja, prema kojima prodavnice, restorani, barovi i druga javna mesta već nedeljama ne rade, a stanovnici su pozvani da ograniče putovanja s ciljem suzbijanja pandemije koronavirusa.

Komentari

Vaš komentar