Urušio se nadvožnjak za metro u Meksiku, 23 osobe poginule, 70 povređenih

Svet 04. maj 202108:19 > 17:03 8 komentara
metro meksiko nesreća
REUTERS/ Luis Cortes

U Meksiko Sitiju su poginule 23 osobe kada se nadvožnjak za metro delimično srušio na ulicu. Među nastradalima ima i maloletnih osoba. Počinje detaljno ispitivanje uzroka nesreće, kaže gradonačelnica Meksiko Sitija. Predsednik Meksika Andres Manuel Lopez Obrador još uvek se nije oglašavao povodom nesreće.

Dramatični video snimak emitovan na lokalnom kanalu Milenio TV pokazuje kako se nadvožnjak metroa linije 12 ruši s vagonima na njemu.

U nesreći su poginule 23 osobe, a 70 ih je povređeno, objavila je gradska agencija za upravljanje rizicima i civilnu zaštitu. Ovo je najveća nesreća u Meksiku od 2017. godine i zemljotresa u kome je stradalo 225 ljudi.

Gradonačelnica Meksiko Sitija Klaudija Šajnbaum obišla je mesto nesreće i na Tviteru napisala: „Nažalost ima mrtvih i povređenih, pomažu vatrogasci i osoblje javne bezbednosti. Uključeno je više bolnica. Uskoro ćemo dati više informacija“.

Drugi snimci na televizijskim stanicama i društvenim medijima pokazuju ekipe hitne pomoći i vatrogasce koji pretražuju ruševine u potrazi za preživelima.

Linija 12 podzemne železnice izgrađena je kad je ministar spoljnih poslova Marselo Ebrard bio gradonačelnik Meksiko Sitija.

„Linija 12 metroa je zatvorena, 490 autobusa će pokrivati njenu trasu“, napisala je gradonačelnica Meksiko Sitija Klaudija Šajnbaum.

„Ovo što se danas dogodilo užasna je tragedija. Moja solidarnost sa žrtvama i njihovim porodiama“, napisao je Ebrard na Tviteru.

„Naravno, uzroci se moraju istražiti i definisati odgovornosti. Ponavljam da stojim na raspolaganju vlastima da pomognem u svemu što je potrebno“, dodao je bivši gradonačelnik.

Komentari (8)

Vidi sve komentare