„Van kontrole su“: Jato od 100 divljih kokošaka maltretira celo selo

Svet 27. maj 202409:52 8 komentara
Shutterstock/Lookforphoto

Stanovnici Snetišama u Norfolku kažu da im ptice uništavaju bašte, dok hrana koja im je ostavljena privlači pacove.

Zbog najezde 100 divljih kokošaka i pilića, stanovnici sela u Norfolku imaju brojne probleme – ptice im uništavaju bašte, ne mogu od njih da spavaju, a neki se žale i da „pljuju perje“.

Stanovnici Snetišama u Norfolku kažu da im se život pretvara u „pakao“ dok se pilići iz obližnje šume sve više razmnožavaju. Nejasno je ko je vlasnik zemlje na kojoj žive kokoške, ali seljani veruju da je broj ptica u poslednje vreme veoma skočio, piše Gardijan.

Takođe se žale da sve više ljudi dolazi da vidi ptice i ostavlja hranu za njih, što privlači pacove. To je izazvalo brojne incidente, sa izveštajima o rastućim tenzijama između stanovnika i posetilaca.

Seljani su problem razmatrali pred parohijskim savetom, koji preti da će u potpunosti ukloniti kokoške.

Rod Mekenzi, parohijski odbornik, rekao je: „Oni su prava napast. Ako uđu u vašu baštu, iskopaju sve. Turisti ima bacaju hranu, ali tu nije samo hrana za kokoške, već i razno smeće koje privlači pacove“.

„Neko je prošle nedelje ostavio roze kozice. Pacovi su ovde prilično veliki i razmnožavaju se velikom brzinom“, dodaje.

Ben King (48), koji živi u ulici gde se ptice gnezde, rekao je da je morao da nosi čepiće za uši noću zbog njihovog stalnog kukurikanja.

„Sada su van kontrole, ne postoji samo jedna ili dve… Da neko dođe i ukloni ih, častio bih ga velikim pivom“.

Međutim, drugi meštani se zalažu da kokoške ostanu, jer „životinje doprinose ruralnom šarmu sela“.

Graeme McKuade, 43, kaže: „Nemam nikakvih problema sa pilićima. Pre nego što smo se preselili ovde, nismo znali da pilići ustaju u četiri ujutro, ali to daje karakter mestu”. McKuade se pre 18 meseci na selo preslio iz Kembridža.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare