(VIDEO/FOTO) Francuska u blokadi, na auto-putevima više od 800 traktora

Svet 29. jan 202417:03 8 komentara

Francuski poljoprivrednici blokirali su osam auto-puteva koji povezaju Pariz sa velikim gradovima sa gotovo 800 traktora, dok se sa blokadama nastavlja i u nekoliko francuskih arondizmana.

Vodeći sindikat poljoprivrednika FNSEA saopštio je da poljoprivrednici sa traktorima nemaju nameru da ulaze u Pariz već da blokiraju nekoliko strateških saobraćajnica, preneo je list Figaro na svom sajtu.

Poljoprivrednici su rekli da ne znaju koliko će dugo trajati blokada i da će to da zavisi od odluka novog premijera Gabrijela Atala (Gabriel Attal).

Blokade su najavljene oko drugih gradova, kao što su Lion, Bordo i Marsej gde će biti organizovane takozvane „operacije puža“ odnosno spora vožnja do mesta blokade.

REUTERS/Stephanie Lecocq
REUTERS/Stephanie Lecocq
REUTERS/Sarah Meyssonnier
REUTERS/Sarah Meyssonnier
REUTERS/Sarah Meyssonnier
REUTERS/Stephanie Lecocq

Vlasti su ranije najavile da će danas raposrediti oko 15.000 policijaca, dok je ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanen (Gerald Darmanin) zamolio policiju i žandarmeriju da pokažu umerenost i da intervenišu samo u krajnjem slučaju, ako je ugrožen integritet ljudi ili u slučaju ozbiljne štete na objektima.

pročitajte još:

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare