(VIDEO/FOTO) Grad zatrpao autoputeve i uništio vinograde

Svet 18. sep 202321:21 2 komentara
shutterstock

Grad kakav se ne pamti napravio je ogromnu štetu na jugoistoku Španije. Uništeni su vinogradi, maslinjaci i gotovo svo povrće, a neke farme su izgubile ceo ovogodišnji rod. Od velike količine grada koji je pao autoputevi su postali potpuno beli što je izazvao ozbiljne probleme u saobraćaju.

Meteorolozi su izdali upozorenje za gradove Albasete i Valensiju i njihovu okolinu zbog oluje sa jakim pljuskovima. Oluja je izazvala poplave, ozbiljne probleme u saobraćaju i veliku štetu u poljoprivredi.

Međutim, snimci i fotografije grada koji se ne pamti, a koji je kako pišu stanovnici jugoistočne Španiju poharao taj deo države, svedoče neverovatnim prizorima.

Na snimku se vidi autoput potpuno prekriven ledenim kuglama. Deo autoputa A-3 kod Rekene je u prekidu, a nevreme je izazvalo saobraćajni haos.

Oluja i grad naneli su ogromnu štetu i poljoprivredi.

Prema prvim procenama Udruženja poljoprivrednika Valensije (AVA), nevreme je prouzrokovalo štetu od najmanje 40 miliona evra.

Oštećeno je više od 15.000 hektara vinograda, maslinjaka, citrusa, persimona, zasada avokada, badema, pirinča i povrća. Na nekim farmama čitav ovogodišnji rod je uništen.

Samo dva dana ranije, u petak 15. septembra, Valensiju, Madrid i Kataloniju su pogodile jaki pljuskovi i poplave.

Pogledajte još: