(VIDEO) Sklupčan na podu, u pelenama: O Putinu snimljen biografski film uz pomoć AI

Svet 23. apr 202423:11 27 komentara
AIO Studios/Vimeo

Nakon što je odložena više puta, svetska premijera novog biografskog filma o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, gde je glavni lik generisala veštačka inteligencija, najavljena je za 26. septembar.

U saopštenju poljski studio AIO je rekao da će film pod nazivom „Putin“ biti objavljen u 35 zemalja i opisao ga kao „ličnu i blisku priču o lideru Кremlja“, prenosi Guardian.

Prvi put objavljen u maju 2022, „Putin“ je debitantski film na engleskom jeziku poljskog reditelja Besaleela, poznatog i kao Patrik Vega, koji je bio odgovoran za niz domaćih hitova na blagajnama u kojima opisuje jezivo nasilje, ali i predstvlja svoje značajne produkcijske vrednosti, kakvi su „Pitbull“, „Mafia Women“ i „Botox“.

Režiser je rekao da je stvorio sopstvenu AI tehnologiju za stvaranje filmske verzije Putina.

„Pozvati Putina u studio za 20.000 ‘šotova’ nije bila opcija, a dostupni arhivski materijali nisu dozvoljavali da koristimo deep fake visoke rezolucije za bioskopsku upotrebu. Кao rezultat toga, nakon skoro dve godine razvoja, stvorili smo svoju pionirsku tehnologiju vođenu veštačkom inteligencijom, koja nam je omoguućila da razvijemo bioskopski lik bez oslanjanja na pravi ljudski model“, naveo je on.

Originalno nazvan „The Vor in Law“ (izraz koji se koristi za bitne ličnosti unutar organizovanog kriminala), film takođe sadrži snimke koje su snimili ukrajinski filmski stvaraoci tokom ruske invazije.

U trejleru je, između ostalog, Putin prikazan kako nosi prljavu pelenu, trenira borilačke sportove i suočava se sa Borisom Jeljcinom.

Besaleel je dodao:

„’Putin’ nije samo film. To je odgovor na globalnu potrebu da se razumeju motivi i postupci jedne od najkontroverznijih ličnosti u savremenoj politici. Misija moje produkcije je da obezbedi gledaocima ‘uputstvo za upotrebu’ za Putina, sa ciljem da ublaži strah i neizvesnost koji dominiraju današnjim svetom.“

Povezane vesti

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare