WSJ: Abramovič i ukrajinski mirovni pregovarači razvili simptome trovanja

Glyn Kirk/AFP

Ruski oligarh Roman Abramovič i ukrajinski mirovni pregovarači pretrpeli su simptome trovanja, nakon što su učestvovali na sastanku u Kijevu ranije ovog meseca, prenose strani mediji.

Kako piše The Wall Street Journal, nakon sastanka u glavnom gradu Ukrajine, Abramovič, koji je u prethodnom periodu putovao između Moskve, Lavova i drugih pregovaračkih mesta, kao i najmanje dva druga člana ukrajinskog tima, razvili su simptome koji su uključivali crvene oči, stalno i bolno suzenje i ljuštenje kože na licu i rukama, tvrde izvori bliski ovim osobama.

Za sumnjivi napad okrivili su tvrdolinijaše u Moskvi, za koje su rekli da su hteli da sabotiraju pregovore o okončanju rata. Osoba bliska Abramoviču rekla je da nije jasno ko je ciljao na njihovu grupu.

Abramovič i ukrajinski pregovarači, među kojima je i zastupnik krimskih Tatara Rustem Umerov, u međuvremenu su se oporavili i njihovi životi nisu u opasnosti, kako se navodi.

Nije poznato da li je sumnjivi napad uzrokovan biološkim ili hemijskim agensom ili nekom vrstom napada elektromagnetskim zračenjem.

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski, koji se u prethodnom periodu sastao s Abramovičem, navodno nije pogođen istim simptomima.

Abramovič je Putinu pre nekoliko dana predao rukom napisanu poruku Zelenskog.

Inače, milijarder (55) se suočava sa kolapsom, jer su mu uvedena nova stroga ograničenja zbog invazije koju je njegova zemlja izvela na Ukrajinu.

Sve najvažnije informacije pratite u našem  BLOGU UŽIVO i na stranici  RAT U UKRAJINI.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare