Zaharova: Upotreba nuklearnog oružja u Ukrajini – lažna vest, treba je istražiti

Svet 20. apr 202212:03 1 komentar
Yuri Kadobnov/AFP (arhiva)

Ruski organi za sprovođenje zakona trebalo bi da istraže dezinformacije koje se šire o potencijalnoj upotrebi nuklearnog oružja u Ukrajini, rekla je portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, komentarišući deo intervjua ministra Sergeja Lavrova o nuklearnom oružju, koji su mnogi pogrešno protumačili.

„Ovo pitanje, inače, treba da istraže organi za sprovođenje zakona. Imamo sve moguće zakone, koji omogućavaju organima za sprovođenje zakona da sagledaju priču što se tiče zakona koji se krši, odnosno ruskih zakona. Ovo je lažna vest, koja se ne tiče samo bezbednosti naše zemlje, pošto se pominje nuklearno oružje“, rekla je Zaharova, prenosi ruska novinska agencija TASS.

„Neko je proizvodio taj materijal i mora da postoji neko ko je koncept napravio. Mislim da bi bilo korektno i pravovremeno da se sagleda ceo lanac“, objasnila je.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je ranije u intervjuu za India Todai da Rusija ne razmatra upotrebu nuklearnog oružja u Ukrajini.

Sve o događajima u Ukrajini čitajte u našem BLOGU ili na stranici RAT U UKRAJINI.

Komentari (1)

Vidi sve komentare