Zamenik ministra odbrane Rusije uhapšen zbog sumnje za primanje mita

Svet 23. apr 202423:45 2 komentara
Shutterstock

Zamenik ruskog ministra odbrane Timur Ivanov uhapšen je zbog sumnje za korupciju, saopštio je večeras Ruski istražni komitet.

„Zamenik ministra odbrane Rusije Timur Ivanov uhapšen je zbog sumnje da je počinio krivično delo iz člana 6 člana 290 Krivičnog zakonika, koji se odnosi na primanje mita“, navodi se u saopštenju tog komiteta bez drugih detalja.

Pročitajte još:

Za to krivično delo može da se dobije velika novčana ili kazna zatvora od više od deset godina, u zavisnosti od težine dela.

Ivanov je meti sankcija Evropske unije, kao visoki zvaničnik Ministarstva odbrane koji je odgovoran za izgradnju vojnih objekata.

Fondacija za borbu protiv korupcije, koju je osnovao pokojni opozicioni lider Aleksej Navaljni, objavila je izveštaj o koruptivnim poslovima Ivanova još 2022. godine.

Prema toj istrazi, zamenik ministra je nadgledao i profitirao od građevinskih projekata u Marijupolju u Ukrajini, gradu koji je pao pod kontrolu Rusije posle višemesečne opsade.

Navaljni, jedan od vodećih ruskih opozicionara, umro je u zatvoru sredinom februara, nakon što je u veoma sumnjivom sudskom procesu osuđen na višegodišnju robiju.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare