Zbog prevara sa umetničkim slikama: Brajan Volš osuđen na 37 meseci zatvora

Svet 21. feb 202400:02 9 komentara
Craig F. Walker/Pool via REUTERS/File Photo

Brajan Volš, optužen za ubistvo supruge Ane koja je nestala, osuđen je na više od tri godina zatvora zbog ranijeg učešća u prevari oko prodaje falsifikovanih slika Endija Vorhola, prenosi Rojters.

Tužilac na zahtev tužilaštva i advokata nije uključio tekuće optužbe za ubistvo u odluku o tome koju kaznu je zaslužio nakon što je 2021. priznao krivicu za prevaru i druge optužbe, prenosi Reuters.

On je rekao da je primarni razlog za kaznu od 37 meseci da odvrati druge od učešća u prevarama ovakve vrste. Takođe je naredio Volšu da plati 475.000 dolara restitucije. Oko 95.000 dolara je već plaćeno.

Volš (49) je priznao da je prodavao lažne slike Endija Vorhola.

Pročitajte još

Volš je optužen i za ubistvo svoje supruge Ane.

Podsetimo, nestanak Ane Volš, 39-godišnje majke troje dece iz Кohaseta, prvobitno je prijavio njen muž, koji je rekao da je otišla rano ujutro na Novu godinu.

Ali nekoliko dana kasnije, nakon pretrage koja je uključivala delove Vašingtona, gde je radila za veliku kompaniju za nekretnine, Brajan Volš je uhapšen pod optužbom da je obmanuo policiju.

Кasnije je optužen za ubistvo i izjasnio se da nije kriv ni po jednoj tački optužnice. Ako bude osuđen, preti mu doživotna kazna zatvora.

U potrazi za njenim telom, policija je na kraju našla u kontejneru za smeće, u blizini kuće njegove majke, delove odeće i nakita za koje je Brajan Volš rekao da je nosila kada je napustila njihovu kuću provg dana nove godine, zajedno sa testerom i komadom kosti, rekli su tužioci.

Takođe su tvrdili da je Brajan Volš sumnjao da je Ana imala aferu.

Rekli su da je njegova majka unajmila privatnog detektiva da prati njenu snaju.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare