Zelenski: Daćemo sve od sebe da ugostimo Evroviziju u Marijupolju

Svet 15. maj 202208:38 > 09:03 91 komentara
Reuters/ Handout/ Ukrainian Presidential Press Service

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski pozdravio je pobedu na takmičenju za Pesmu Evrovizije, rekavši da će njegova ratom razorena zemlja dati sve od sebe da bude domaćin finala sledeće godine u opkoljenom lučkom gradu Mariupolju.

Nakon što je Kaluški orkestar pobedio na takmičenju u subotu uveče, ukrajinski predsednik je reagovao objavom na Telgramu: „Naša hrabrost impresionira svet, naša muzika osvaja Evropu. Sledeće godine Ukrajina će biti domaćin Evrovizije, preneo je Gardijan.

POVEZANE VESTI:

„Potrudićemo se da jednog dana ugostimo učesnike i goste Evrovizije u ukrajinskom Marijupolju. Slobodno, mirno, obnovljeno. Siguran sam da naš pobednički akord u borbi sa neprijateljem nije daleko“, poručio je Zelenski.

Frontmen Kuluškog orkestra, Oleh Psiuk, je iskoristio priliku da pred ogromnom publikom pošalje molbu da se oslobode borci koji su zarobljeni u čeličani Azovstal u Marijupolju.

Evropska radiodifuzna unija koja organizuje takmičenje saopštila je da neće biti preduzeta nikakva akcija protiv benda, jer su koristili binu za davanje takvih izjava.

„Razumemo duboka osećanja oko Ukrajine u ovom trenutku i verujemo da su komentari Kaluškog orkestra i drugih umetnika koji izražavaju podršku ukrajinskom narodu pre humanitarne nego političke prirode“, saopštili su.

Komentari (91)

Vidi sve komentare