Zelenski: NATO treba da izvede udare na Rusiju, ne da čeka nuklearne udare

Svet 06. okt 202222:09 26 komentara
Volodimir Zelenski
Tanjug/AP Photo/Efrem Lukatsky

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je da NATO treba da izvede preventivne udare na Rusiju, a ne da čeka ruske nuklearne udare, pa da onda odgovori.

NATO treba da isključi mogućnost da Rusija upotrebi nuklearno oružje i da izvede preventivne udare da bi znali šta će im se desiti ako ga upotrebe, a ne da sačekaju nuklearne udare Rusije da bi potom rekli „evo ti od nas“, rekao je Zelenski, obraćajući se Institutu Lui u Australiji, prenosi Sputnjik.

Na tu izjavu reagovao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov, koji je rekao da to nije ništa drugo do poziv na svetski rat, za šta odgovornost treba da nose Sjedinjene Američke Države, koje de fakto rukovode Zelenskim.

Peskov je istakao da bi sve zemlje sveta, pre svega SAD i Velika Britanija, trebalo da obrate pažnju na izjave Zelenskog.

Upravo SAD i Velika Britanija de fakto rukovode aktivnostima Zelenskog i govore o namerama da ga zaštite do kraja, zbog čeg one treba da odgovaraju za postupke i izjave tog čoveka i tog režima, rekao je Peskov.

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova kazala je da Zapad podstiče nuklearni rat.

Zapad podstiče nuklearni rat i svaki čovek na planeti mora da shvati da se napumpani oružjem marionetski i neuravnoteženi lik Zelenskog pretvorio u čudovište, čije ruke mogu da unište planetu, napisala je Zaharova na svom Telegramu.

Komentari (26)

Vidi sve komentare