Zelenski: Ukrajini potrebne stotine tenkova kako bi se odbranila od Rusije

Svet 20. jan 202311:5141 komentara
Izvor: REUTERS/Wolfgang Rattay

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski pozvao je saveznike da ubrzaju slanje oružja jer "nema vremena za odlaganje", rekavši da su njegovoj zemlji potrebne stotine tenkova kako bi se odbranila od Rusije.

„Kremlj mora da izgubi. Rusija želi moć da uništi druge nacije i o tome otvoreno govore u Moskvi“, rekao je Zelenski, dodajući da Rusija koncentriše svoje poslednje snage pokušavajući da ubedi sve druge da mržnja može da pobedi.

Pročitajte još

„Zato moramo da delujemo brzo“, izjavio je Zelenski u vazduhoplovnoj bazi Ramštajn, prenosi BBC.

On je na sastanaku ministara odbrane i načelnika generalštabova vojski članica NATO i partnerskih zemalja o daljoj pomoći Ukrajini, zahvalio na podršci, pre svega na artiljerskim oruđima koja su poslali njegovi saveznici i Zapad, ali je rekao da nema vremena za gubljenje i odlaganje.

„Rusija želi da uništi univerzalne ljudske vrednosti. U vašoj je moći da garantujete slanje artiljerije koja nam je potrebna“, upozorio je Zelenski ministre odbrane iz oko 50 zemalja okupljenih u Ramštajnu.

On ih je pozvao da ne dozvole svetski poredak „gde će vladati mržnja“ i da udvostruče svoje napore da pomognu Ukrajini da se odbrani od Rusije

Komentari

Vaš komentar