Zimsko nevreme ledom okovalo veliki deo SAD – otkazano više od 1.700 letova

Svet 31. jan 202323:351 komentar
Tanjug/Jay Janner /Austin American-Statesman via AP

Zimsko nevreme okovalo je ledom u utorak veliki deo Sjedinjenih Država, što je izazvalo otkazivanje više od 1.700 letova širom SAD, zaustavilo saobraćaj na međudržavnom putu kroz Arkanzas i izazvalo teške nesreće u Teksasu, nenaviklom na led.

Dok je ledena oluja u utorak napredovala ka istoku, upozorenja su se nizala od zapada Teksasa sve do zapadne Virdžinije. Nekoliko rundi mešovitih padavina, uključujući ledenu kišu i susnežicu, nastaviće se i u sredu, što znači da bi neki regioni mogli biti pogođeni više puta, upozorio je Savezni centar za vremenske prognoze.

Povezane vesti

Mnogi sudari vozila prijavljeni su u Ostinu u Teksasu, sa najmanje jednim smrtnim slučajem, saopštila je vatrogasna služba Ostina. U okrugu Travis u Teksasu, koji obuhvata Ostin, policija dobija pozive zbog nesreća čak na svaka tri minuta, objavile su vlasti.

Oko 7.000 nestanaka struje u Teksasu prijavljeno je samo u utorak ujutro zbog leda na dalekovodima ili na drveću koje je popadalo.

Flota vozila hitne pomoći bila je poslata na čak 1.600 puteva koji su zaleđeni.

U Arkanzasu, republikanska guvernerka Sara Hakabi Sanders proglasila je u utorak vanredno stanje zbog ledene oluje i prenela da su loši uslovi na putevima zaustavili jutarnje isporuke robe prodavnicama.

Škole i fakulteti u Teksasu, Oklahomi i Arkanzasu najavili su da će biti zatvoreni, a nastava virtuelna, onlajn.

Komentari

Vaš komentar