Bivši britanski premijer prezire seriju Kruna: Gomila besmislica i izmišljotina

Showbiz 18. okt 202211:431 komentar
kruna Netflix
Izvor: Netflix

Bivši britanski premijer Džon Mejdžor kritikovao je Netfliksovu seriju "Kruna", čiji će peti nastavak početi da se prikazuje 9. novembra, nazivajući je "gomilom besmislica".

Biografi kraljevske porodice i komentatori već oštro kritikuju novu sezonu koja izlazi dva meseca nakon smrti kraljice Elizabete II.

Novim epizodama se zamera da sadrže niz neistina i da štete ugledu tadašnjeg princa Čarlsa, koji je u međuvremenu postao kralj.

Kako piše britanska štampa, peta sezona će govoriti o Čarlsu koji, dok je još bio princ od Velsa, kuje zaverz kako bi svrgnuo kraljicu.

Mediji pretpostavljaju da će ona uključivati razgovore u kojima Čarls pritiska Džona Mejdžora da natera njegovu majku na abdikaciju.

POVEZANE VESTI:

Predstavnici bivšeg konzervativnog premijera koji je na vlasti bio od 1990. do 1997, objavili su saopštenje u kom se ističe da je to „čista izmišljotina“.

„Ser Džon i princ od Velsa nikada nisu razgovarali o abdikaciji kraljice Elizabete II.“

Džon Mejdžor „ni na koji način“ nije sarađivao s „Krunom“. „Niko mu se nije obratio radi provere činjenica u scenariju“ serije, navodi se u saopštenju.

Budu li scene zaista takve kakvima ih opisuju mediji, „treba ih posmatrati isključivo kao štetnu i zlonamernu izmišljotinu“. Biće to „gomila besmislica koje se prenose radi dramatizacije, što je potpuna neistina“.

Producenti odbijaju ovakvu kritiku i ističu da su seriju „uvek najavljivali kao fikciju utemeljenu na istorijskim događajima“.

Komentari

Vaš komentar