021: Porodica nastradale Nine traži svedoka nesreće – on je video sve

Vesti 04. avg 202113:05 4 komentara
N1

Porodica dvadesetjednogodišnje Nine Rađenović, koja je nastradala 6. juna u nesreći u Petrovaradinu, traži mladića koji je bio svedok udesa.

Otac Miroslav Rađenović kaže za 021.rs da mole građane da im pomognu da pronađu mladića koji je vozio 6. juna, oko 21 čas, iz pravca Sremskih Karlovaca ka Novom Sadu i koji je, prema opisu, u ranim dvadesetim godinama, visok je i mršav sa bradicom. U trenutku nesreće na sebi je nosio narandžasti duks sa kapuljačom i belim natpisom.

Povezane vesti:

„On se kretao iz Sremskih Karlovaca ka Novom Sadu i bio je očevidac tragične nesreće. On je nas i čekao te večeri nakon uviđaja, ali mi smo nažalost žurili u Urgentni centar i nismo uzeli kontakt od njega, a sada smo saznali da ni policija ni tužilaštvo nemaju informacije o njemu“, priča otac tragično nastradale devojke.

Otac za 021.rs navodi da se mladić ili oni koji imaju informacije o njemu jave Osnovnom tužilaštvu, ali i na mejl: [email protected].

Da nakon sudara niko nije uzeo podatke svedoka saznali su na sastanku sa predstavnicima Višeg tužilaštva, koji je stigao posle prošlonedeljnog protesta u Petrovaradinu, kada je došlo i do incidenata.

Miroslav Rađenović smatra da su i tužilaštvo i saobraćajna policija načinili propuste tokom uviđaja, jer niko nije uzeo izjavu ili kontakt svedoka. Uz to, porodica je dan nakon nesreće na licu mesta pronašla telefon nastradale devojke. Ipak, Rađenović kaže da ne bi više govorio o propustima u istrazi, jer sve treba još da se utvrdi, te da je sada najvažnije da se pronađe svedok koji je, smatra on, video sve.

Rađenović kao pozitivnu stvar vidi to što je na sastanku koji je iniciralo Više tužilaštvo, a na kojem su bili i predstavnici Osnovnog javnog tužilaštva, dobio informaciju da će biti saslušan i osumnjičeni dvadesetjednogodišnji mladić, koji je pušten da se brani sa slobode. On do sada nije bio u tužilaštvu zbog godišnjih odmora tužioca, odnosno svojih advokata.

Porodica i građani Petrovaradina traže da se osumnjičenom odredi pritvor. Otac poziva sugrađane da im se pridruže na protestu, u petak, u 20 časova, na mestu nesreće u Preradovićevoj ulici, kod Bloka 8 (Mikromarket).

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare