021.rs: Novi Sad kupuje novogodišnju rasvetu za 12,5 miliona dinara

Vesti 09. sep 202121:14 7 komentara
N1

Novi Sad je raspisao javnu nabavku za kupovinu novogodišnje rasvete u vrednosti od 12,5 miliona dinara bez poreza na dodatnu vrednost, saznaje portal 021.

Suma koja se izdvaja u 2021. godini istovetna je iznosu koji je za tu namenu opredeljen i prošle godine, a grad će kroz posebna izdvajanja u budžetu obezbediti sredstva za postavljanje i popravke postojeće novogodišnje rasvete, za šta je spremno 12,9 miliona dinara.

Iz tendera se može videti da se kupuje uglavnom oprema, odnosno svetleći elementi, kako bi se dopunila postojeća dekoracija.

Grad nabavlja, između ostalog, 100 takozvanih „lančanica“ u beloj boji koje vise na drveću, 25 ukrasa u obliku velikih sijalica, 3D figure Deda Mraza sa led rasvetom, 3D figure sa LED rasvetom u obliku saonica i dva irvasa, fontanu visoku pet metara, sa osnovom od 10 metara.

Za sve ukrase se uglavnom navodi da je reč o rasveti marke „Blachere illuminations“, a pobednik na tenderu dužan je da isporuči takve ili slične ukrase u roku od 40 dana.

Prošle godine novosadska firma „Ilumina“ isporučila je novogodišnju rasvetu vrednu gotovo 16 miliona dinara, dok je 2019. godine to bio beogradski „Stars LTD“ i tada je dato 14,8 miliona dinara bez PDV.

U ranijim godinama rasvetu su dostavljali „Somborelektro“ i „Ilumina“.

Tokom narednog meseca očekuje se početak ukrašavanja grada jer je to već postalo ustaljeno. Radnici „Stana“ su prošle godine na ulicama bili 27. oktobra, a pre tri godine 12. oktobra, podseća novosadski portal.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare