„1 od 5 miliona“: Istina o prekidu rada termoelektrane u Obrenovcu

Vesti 13. dec 202115:17 50 komentara
TENT, Termoelektrana Nikola Tesla, Obrenovac
Shutterstock

Iz pokreta "1 od 5 miliona" ocenili su da je "uvredljivo" saopštenje EPS-a da je do prekida rada obrenovačkih termoelektrana došlo zbog snega i loših vremenskih uslova.

Pročitajte još:

„Većini nas je poznato da je Elektroprivreda Srbije jedna zatvorena kasta u koju su se uvukli SNS kadrovi i koji kroz razne kombinacije “ja tebi-ti meni” uzimaju ogromne sume novca. Tako se desilo i E polje u Kolubari koje je neko prodao za ogromne novce, a koje sadrži svašta, samo ne ugalj. To što su tu iskopali, dovezli su u Termoelektranu! To je jalovina, glina, blatište, to ne može da gori, ne može da stvara energiju, samo gomilu crne mase, koju neko percipira kao ugalj“, navodi se u saopštenju koje potpisuje Snežana Nedeljković, predsednica Zelenog fronta pokreta „1 od 5 miliona“.

Nedeljković navodi i da mazuta nema dovoljno i da se ubrzano dovoze cisterne sa mazutom u Obrenovac, ali to nije ni blizu onih količina koje bi bile dovoljne.

„Tako je grad sa dve elektrane ostao bez grejanja, (što će potrajati), a struju im čas uključuju, čas isključuju – taman da se pokvare svi električni uređaji. Na sve to ostali su i bez vode, jer kad nema struje, sve prestaje sa radom“, navodi se u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare