Čopor pasa rastrgao labudove iz Dunavskog parka u Novom Sadu

Vesti 14. okt 201512:05 > 12:10
Tanjug/Jaroslav Pap

Čopor pasa lutalica zadavio je rano jutros jednog odraslog labuda i dva labudića u Dunavskom parku u Novom Sadu. Labudovi ovde godinama predstavljaju svojevrsnu turističku atrakciju.

Tanjug/Jaroslav Pap

Jedan od dežurnih čuvara u parku rekao je za portal 021.rs da se napad na labudove dogodio oko 3 sata i da je u čoporu bilo oko šest pasa lutalica.

„Uzeo sam štap i pokušao da sprečim napade. Nakon što su se psi razbežali, zatekao sam odraslog labuda krvavog na zemlji i dva labudića. Nakon toga sam pozvao policiju i upravu“, ispričao je čuvar.

Policija je obavila uviđaj, Zoohigijena je odnela tela uginulih ptica, a labud koji je preostao najverovatnije će biti vraćen u Ribnjak, rečeno je za novosadski portal.

Najpoznatiji novosadski par labudova, koje Novosađani znaju kao Isu i Bisu, žive u jezeru u Dunavskom parku poslednjih 15 godina, a Novom Sadu ih je poklonio odgajivač Radovan Kokara iz Sremske Kamenice.

Direktor Gradskog zelenila Aleksandar Bogdanović rekao je da će to preduzeće obezbediti novog labuda, ali da je potrebno da se nađe rešenje da se park bolje obezbedi.