SNS: Regularno smo preuzeli vlast u Kovačici

Vesti 30. okt 201521:27 > 21:31
N1

Srpska napredna stranka najoštrije je osudila bilo kakvo poređenje političkih događaja, političkih činova ili stavova u Srbiji sa događajima u Italiji i Nemačkoj u doba fašizma i nacizma navodeći da je glasanje u Skupštini opštine Kovačice bilo regularno.

Takvi stavovi DS-a pokazuju kako oni vide svoju državu i politički sistem, kao i što pokazuje njihov odnos prema javnom i društvenom životu u Srbiji, saopštila je SNS Vojvodine. SNS ne razume da DS i pored nadležnih organa koji su pratili regularnost skupštinskog glasanja u opštini Kovačica, koji su protekli najregularnije, ima zamerke na zakonitosti samog procesa glasanja.

Kako je navedeno, može se razumeti razočarenje i strah koji im je preostao nakon 15 godina kriminalnog vođenja ove vojvođanske opštine od strane njihovog, jednog u nizu, najkorumpiranijeg funkcionera Miroslava Krišana.

„Najiskrenije verujemo i nadamo se da će njegove milionske malverzacije biti uredno procesuirane, ali ne od strane istih nadležnih organa i simpatizera DS-a, koji su upravo godinama zataškavali sve nezakonite radnje. Očajnička potreba alarmiranja svih institucija radi medijski lažnog moralisanja DS-a je nešto što prevazilazi čak i licemernu brigu ove stranke za građane Vojvodine, pogotovo kada je reč o opštini Kovačica“, kažu u SNS Vojvodine.

SNS teži stepenu razvijenosti koja danas vlada u Italiji i Nemačkoj, što neće biti lako dostići s obzirom na razornu politiku DS-a, koju su vodili od 2000. do 2012. godine.

„To je ono što DS ne može da prihvati, a upravo je poverenje građana u rad SNS, ono što potvrđuje te rezultate i zbog čega SNS ima još veći elan za sprovođenje reformi“, navedeno je u saopštenju SNS Vojvodine.

Pokrajinski odbor DS saopštio je ranije danas da postoje fotografije i snimci kršenja izbornih pravila u Skupštini opštine Kovačica, zbog čega su pozvali premijera i predsednika SNS Aleksandra Vučića da se oglasi tim povodom. Ta stranka navodi i da je „demokratija u Srbiji na strmoj nizbrdici“, a da će Srbija uskoro, ukoliko svi ne podignu glas i ne zaustave takve pojave, „ličiti na Italiju i Nemačku 30-tih godina prošlog veka“.