Mali: Radio sam pošteno, mogu i na poligraf

Vesti 01. nov 201510:25 > 10:26
Tanjug/Marko Đoković

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas da ne razmišlja da podnese ostavku zato što zna da je pošteno radio svoj posao i da je samo opozicija imala interes da mu "namesti te afere".

Gradonačelnik je pozvao one koji smatraju da je bilo šta uradio nezakonito da se obrate nadležnim organima.

Govoreći o dve afere – da je u Bugarskoj kupio 24 stana, ali i da je nelegalnim putem njegova porodična firma dobila 10 hektara zemljišta, Mali je za “Kurir“ rekao da je sve radio pošteno i da nema problema da ide na poligraf, koji je, kako smatra, očigledno izgubio smisao.

Gradonačelnik Beograda je naveo i da premijer Srbije Aleksandar Vučić „ne trpi takve stvari“.

“Njemu se ovakve stvari ne sviđaju i pitanje je kako će on reagovati na sve ovo. Sve što sam radio – radio sam pošteno, u skladu sa zakonima koji su vladali u ovoj zemlji. Zato, ukoliko postoji bilo šta što nije u skladu sa zakonom, obratite se nadležnim organima i neka oni pokrenu postupak“, rekao je Mali.

On je naveo i da ne veruje da je slučajnost to da je sve krenulo onog dana kada je lider Demokratske stranke Bojan Pajtić trebalo da ide na poligraf. “DS je krenuo u ofanzivu nakon poligrafa. Nemaju šta da kažu o svojim bajnim rezultatima, zaboravili su svoje podzemne kontejnere i bave se time da li je nešto što je bilo 2003. ili 2005. o meni istina“, kaže Mali.

Na pitanje da li mu Pajtić namešta obe afere, Mali je rekao da “samo opozicija može da ima interes u tome.