Policajcima isplata dugovanja i jednokratna pomoć

Vesti 20. nov 201513:59 > 14:05
Tanjug/Oksana Toskić

Nezavisni sindikat policije saopštio je da je od ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića dobio garancije da je Vlada Srbije na zahtev MUP-a obezbedila novčana sredstva na ime isplate zaostalih dugovanja za dolazak i odlazak sa rada. U saopštenju se navodi da se prva isplata očekuje do kraja meseca, a ostatak duga do 20. decembra.

Lider NSP Velimir Lukić je rekao da se posle sastanka sa Stefanovićem pre mesec dana, pošto je Vlada Srbije donela Uredbu o smanjenju dnevnica za državne službenike, pristupilo izradi Pravilnika o naknadama troškova zaposlenih u MUP za specifična angažovanja i angažovanja u specifičnim okolnostima pri izvršenju posebnih zadataka.

On je naveo i da je Ministarstvo dostavilo pravilnik o naknadama troškova zaposlenih u MUP-u za specifična angažovanja i angažovanja u specifičnim okolnostima pri izvršenju posebnih zadataka. Prema njegovim rečima, pravilnik nije idealno rešenje za trajno prevazilaženje problema, ali će svakako pomoći da veći broj zaposlenih u MUP-u ostvari pravo na posebnu naknadu, a u narednom periodu taj sindikat će raditi na njegovom poboljšanju.

Lukić je dodao i da je dobio uveravanja od ministra Stefanovića da će se on i ministarstvo založiti da se pored isplate svih dugovanja za prethodni period zaposlenima obezbedi i jednokratna pomoć za predstojeće praznike.

„Visina jednokratne pomoći biće predmet usaglašavanja na narednim sastancima sa ministrom Stefanovićem“ rekao je Lukić.a