Babić: Agencija još proverava navode o Siniši Malom

Vesti 25. nov 201514:57 > 14:59
N1info

Direktorka Agencije za borbu protiv korupcije Tatjana Babić izjavila je da još traje postupak u slučaju gradonačelnika Beograda Siniše Malog.

U tom postupku se utvrđuje da li je Mali prekršio zakon, odnosno da li je istovremeno obavljao funkciju gradonačelnika i direktora „ofšor“ kompanije s Devičanskih ostrva.

Tatjana Babić je novinarima kazala da se Mali izjasnio tokom postupka, ali da se još proveravaju druge stvari. „Agencija za borbu protiv korupcije je takođe pribavila određeni deo materijala od državnih organa Bugarske, ali to još uvek nije dovoljno za konačnu odluku“, kazala je ona.

Kako je istakla, razume potrebu javnosti da se što pre utvrde činjenice u slučaju Siniše Malog, ali se Agencija za borbu protiv korupcije trudi da što efikasnije reši taj slučaj.

„Postupak traje malo duže i zbog toga što se dokumentacija i dokazi pribavljaju od organa drugih država“, navela je Tatjana Babić.

Novinarska Mreža za istraživanje kriminala i korupcije „Krik“ objavila je nedavno overena dokumenta koja, kako se navodi, pokazuju da je Mali, i nakon što je stupio na javnu funkciju, ostao direktor ofšor firmi sa Devičanskih Ostrva i potpisivao dokumenta u vezi sa kupovinom stanova u Bugarskoj.

Dozvolićemo Bajatoviću da se usmeno izjasni, izjašnjenje Agencije do kraja fodine

Babić je navela I da će Agencija za borbu protiv korupcije dozvoliti generalnom direktoru Srbijagasa Dušanu Bajatoviću da usmeno obrazloži pred članovima Odbora razloge zbog kojih smatra da ne treba da bude razrešen.

Agencija za borbu protiv korupcije izrekla je nedavno preporuku za razrešenje Dušana Bajatovića sa mesta direktora Srbijagasa zbog sukoba interesa, na šta se on žalio.

Tatjana Babić je za agenciju Beta rekla da je Agencija za borbu protiv korupcije ispitivala i imovinu i prihode Bajatovića, i da je izveštaj o tome uputila i nadležnom tužilaštvu.

„Postupak je okončan i na njega je primenjen institut odlaganja krivičnog gonjenja, a Dušan Bajatović je uplatio 200.000 dinara u humanitarne svrhe i izveštaj agencije je odbačen“, navela je Tatjana Babić.

Predsednik Odbora Agencije za borbu protiv korupcije Zoran Stojiljković ocenio je da je Bajatovićev slučaj specifičan, jer ga na sporne funkcije nije postavila Vlada Srbije.

„Prikuplja se značajna dokumentacija i mi smo hteli do kraja da poštujemo sve procedure, iako smo taj postupak završili, kako bismo došli do podataka o strukturi vlasništva tih preduzeća“, kazao je Stojiljković.

On je rekao i da očekuje da će se Odbor Agencije za borbu protiv korupcije o Bajatoviću izjasniti do kraja decembra, a da će se pre toga članovi odbora sastati sa Bajatovićem.