Priveden zbog praćenja premijera Srbije

Vesti 29. nov 201514:34 > 14:39
Reuters

Ministar policije Nebojša Stefanović saopštio je da je priveden S. M. koji je osam puta u poslednja 24 sata zatečen u opservaciji kuće premijera Aleksandra Vučića.

Ministar policije je rekao da se radi o osobi koja je rođena 1973. godine, da je bila pripadnik policije Republike Srpske i Srbije do 2009. godine, a poslednjih godina je u vezi sa barsko-budvanskom kriminalnom grupom.

To lice je, kaže Stefanović, i bivši pripadnik obezbeđenja Luke Đurovića, izvršioca najtežih krivičnih dela, koji je ubijen 2013. godine.  Đurović je, kako je podsetio Stefanović, bio u bliskoj vezi sa Lukom Bojovićem.  Prilikom privođenja, preneo je Stefanović, S.M. je bio u vozilu marke Audi A8.

Kako je istakao, S.M. je posle privođenja više puta promenio iskaz, a poslednji put je rekao da to radi za nečiji račun.

„U toku je intenzivna policijska akcija, s ciljem da se to rasvetli. Maksimalno su pojačane mere bezbednosti zbog ozbiljnosti situacije i za premijera i druge državne funkcionere za koje se smatra da mogu biti ugroženi“, nagalsio je Stefanović.  

On je istakao da kada pripadnik jedne tako ozbiljne kriminalne grupe osam puta za 24 sata zatečen kod premijerovog doma onda je jasno da to ne radi iz dobrih namera. Stefanović je naglasio da su vlasti zainteresovane za detaljnu i brzu istragu, i da će ona pokazati koji su motivi.

Premijer Srbije Aleksadnar Vučić dao je iskaz u policiji povodom tvrdnji Kurira da je zajedno sa više osoba učestvovao u pritiscima, ucenama i iznudi protiv pravnog iskaza bivšeg direktora tog dnevnog lista.