Stefanović: Poligraf potvrdio da Vučić govori istinu

Vesti 29. nov 201515:22 > 16:56
Tanjug/Zoran Žestić

Aleksandar Vučić je u nedelju dao iskaz u policiji, dobrovoljno se podvrgao poligrafu i negirao je sve tvrdnje koje su danas iznete u listu Kurir u vezi s optužbama da je učestvovao u iznudi i ucenama bivšeg direktora tog lista Aleksandra Kornica, kazao je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Na pitanja da li je ikad video Aleksandra Kornica, da li su bili u nekom podrumu, da li se s njim ikad i bilo gde sastao, da li mu je nudio stranačku funckiju, novac ili bilo šta drugo za neistinito svedočenje, predsednik Vlade Srbije  je odgovorio negativno i detektor laži je potvrdio da govori istinu, kazao je Stefanović na vanrednoj konferenciji za novinare.

 „Aleksandar Vučić nikad nije sreo Aleksandra Kornica, niti je sedeo u nekoj kafani s njim, on retko ide u kafane. Očigledno je da su laže koje su plasirane protiv predsednika Vlade imale za cilj destabilizaciju naše zemlje i zato će MUP u saradnji s tužilaštvom sprovesti istragu koja će pokazati ko je i s kakvim ciljem širio laži protiv predsenika Vlade“, kazao je Stefanović.

On je dodao da će MUP tokom dana pokušati da dođe do Aleksandra Kornica i da ga sasluša, nakon čega bi tužilaštvo trebalo da se izjasni o kvalifikaciji dela.

„Moramo da pokažemo da će Srbija biti pravna država, da njom neće upravljati bilo kakvi kriminalci i da ćemo svim resusima sprečiti destabilizaciju zemlje“.

„Aleksandar Vučić je pokazao da je običan čovek, kao svi mi, da se odazvo na poziv MUP-a, podvrgao se dektekoru laži i pokazao da mu je istina najbitnija“, kazao je Stefanović.

Uhapšen zbog praćenja Vučića

Ministar unutrašnjih poslova je dodao da je MUP uhapsio S.M. iz Šehovića, BiH.

Prema Stefanovićevim rečima, reč je o osobi rođenoj 1973. godine koja je bila pripadnik policije Republike Srpske i Srbije do 2009. godine, a poslednjih godina se dovodi u vezu s barsko-budvanskom kriminalnom grupom.          

Reč je o bivšem pripadniku obezbeđenja Luke Đurovića, izvršioca najtežih krivičnih dela koj je ubijen 2013, a koji je bio u bliskoj vezi s Lukom Bojovićem.

„U poslednja 24 sada je osam puta zatečen u opservaciji porodičnog doma porodice Vučić i nakon privođenja više puta je promenio iskaz zbog čega je to radio i poslednji put dao je indicije da radi za nečiji račun. U toku je policijska akcija koja će pokazati šta su razlog za ovakvo postupanje“.

Prema rečima Stefanovića, zbog ozbiljnosti situacije MUP je maksimalno pojačao mere zaštite i obezbeđenja predsednika vlade i ostalih visokih dužnosnika.

Pogledajte snimak cele konferencije za štampu N. Stefanovića (nemontiran materijal):

„Branko“ sa snimka jeste Saša Obradović

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović saopštio je u nedelju uveče da se pojavio novi dokaz da je čitava afera oko premijera Aleksandra Vučića lažna i izmontirana, prenevši da se prijavila osoba koja je navedena kao Branko na video snimku koji je dnevnik Kurir objavio na svom sajtu, a koja nema veze sa čitavim slučajem.

„Došli smo do novih saznanja. Na video klipu postavljenom na sajtu Kurira, koji ‘pojašnjava’ navode Aleksandra Kornica, navedeno je da je osoba za vezu između njega i ostalih, izvesni Branko. Taj Branko, ispostavilo se, ne postoji“, naglasio je on gostujući na TV Pinku.

Stefanović je rekao da se čovek sa slike pre pola sata pojavio u policijskoj stanici u Rakovici. Radi se o Saši Obradoviću, porodičnom čoveku, koji nema nikakve veze sa ovim slučajem i s bilo kim od pomenutih ljudi, kazao je on.

Ministar je istakao da je Obradović došao u policijsku stanicu, jer ne želi da bude dovođen u vezu sa ovom pričom. On nema veze ni sa jednom političkom strankom, niti je upoznao Kornica ili bilo koga drugo, a i ne zove se Branko, kazao je Stefanović.